Odzież dla pracowników gastronomi

Polar i mikropolar
6 lutego 2018
Nadruki na odzieży gastronomicznej

Estetyczna, schludna i oczywiście czysta odzież dla pracowników restauracji, to podstawa współczesnego prowadzenia tego typu firmy i swoista wizytówka lokalu.

Odzież dla kucharzy i kelnerów

Odzież dla kucharzy, kelnerów powinna być przede wszystkim zunifikowana. Bezpośrednio na niej warto umieścić hafty i nadruki, które dodatkowo spersonalizują odzież i pozwolą na większą reprezentowalności i rozpoznawalność marki. Odpowiednio dobrany strój jest także warunkiem zachowania standardów higieny pracy z żywnością i komfortu personelu. Sama atrakcyjność wizualna ma największe znaczenie u kelnerów, którzy mają nieustanny, bezpośredni kontakt z klientem. Nie tylko witają go i żegnają, ale też stanowią obsługę w trakcie jego pobytu w restauracji. Współcześnie pewnym standardem w przypadku kelnerów jest biała koszula z apaszką. Strój kelnerski uzupełniają gładkie spodnie lub spódnica, a także zapaska wiązana w talii. W przypadku kucharzy należy postawić przede wszystkim na funkcjonalność oraz wygodę. Jeśli restauracja ma otwartą kuchnię, to odzież musi być dodatkowo wysoko estetyczna oraz bezwzględnie czysta.

Na co zwrócić uwagę?

Decydując się na zakup odzieży warto przede wszystkim zwrócić uwagę na to z jakiego materiały jest wykonana i jaką ma oddychalność. Kelnerzy, a zwłaszcza kucharze, pracują w wysokich temperaturach. Jeśli materiał nie będzie swobodnie przepuszczać powietrza, to bardzo szybko na materiale pojawią się plamy związane z poceniem.

Dodatkowo odzież tego typu powinna być oczywiście wytrzymała, łatwa do prania i mieć ergonomiczny krój.

Kupuj