Odzież do restauracji
1 sierpnia 2019Odzież hotelowa
18 marca 2020Restauracje to wyjątkowe miejsca pracy. Łączą one w sobie bowiem wymogi związane z zachowaniem odpowiedniej higieny pracy z odpowiednią prezencją, a najlepiej jeszcze z zaoferowaniem klientom odpowiedniej identyfikacji wizualnej.
W restauracjach typu Fast foods normalnym jest, że pracownicy posiadają specjalne uniformy identyfikujące ich jako pracowników restauracji i wyraźnie oddzielające ich od reszty osób znajdujących się w restauracji. Takie propozycje są jednak zwykle bardzo pospolite i nie pasują do biznesów, w których powinno być ładnie i elegancko, nawet jeśli bardzo trudno byłoby posądzać taki przybytek o jakikolwiek snobizm. Co zatem będzie dobrym rozwiązaniem dla przeciętnej restauracji? Z pewnością będą to hafty i nadruki, dzięki którym każdy strój będzie elegancki.
Odzież gastronomiczna z nadrukiem
Odzież gastronomiczna nadrukiem stoi, chociaż nie zawsze jest to element konieczny. Tym niemniej, zawsze jest to coś, co może w znaczący sposób zmienić prezencję całego lokalu. Zazwyczaj stosuje się po prostu ubrania gastronomiczne z wyhaftowanym logo, dzięki czemu jesteśmy w stanie zrealizować wszystkie podstawowe cele tego typu działania. Mowa oczywiście o stworzeniu identyfikacji wizualnej przy pełnym zachowaniu jakości ubioru gastronomicznego oraz jego ogólnej dobrej prezencji.
Hafty i nadruki są wytrzymałe
Jedną z najczęściej podnoszonych kwestii w przypadku haftów i nadruków na odzieży, które są podnoszone przez właścicieli lokali gastronomicznych, jest wytrzymałość tak naniesionych elementów graficznych. Kiedyś faktycznie był to problem, kiedy stosowano przede wszystkim techniki termiczne. Obecnie technologia poszła zdecydowanie do przodu i techniki komputerowe pozwalają na wykonanie bardzo wytrzymałych elementów, które powinny bez większych problemów przetrwać w lepszym stanie niż same ubrania. Jest to jak najbardziej istotna wątpliwość, ponieważ ubrania gastronomiczne siłą rzeczy muszą być bardzo często prane, co przyspiesza ich zużycie, a jakiekolwiek niedoskonałości w ubiorze pracowników gastronomicznych są po prostu nie do przyjęcia z oczywistych względów.
Niewielki koszt, wielkie efekty
Emblemat pojawiający się na ubiorze kelnera może być naprawdę niewielki i zazwyczaj też w ten sposób jest to rozwiązywane. Taki drobiazg jest jednak w stanie poważnie wpłynąć na odbiór lokalu przez klientów, ponieważ prosty elegancki strój w połączeniu z wyraźnym, ale nie nachalnym logo sprawi, że będzie można odczuć profesjonalizm połączony z klasą i dobrze wyrobionym zmysłem estetycznym.